Щорічно вихованці Комунального закладу «Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради» беруть участь у багатьох різноманітних конкурсах та посідають призові місця. Молоді та амбітні, вони презентують свої проєкти, які згодом стають основою інноваційних винаходів і наукових досліджень.

З метою підтримки творчо-обдарованої молоді в галузі аерокосмічної науки з 14 по 18 листопада 2022 року у місті Чернівці відбувся фінал Всеукраїнського конкурсу молодіжної творчості «Мирний космос».

Конкурс організовано Українським молодіжним аерокосмічним об’єднанням «Сузір’я», Національним центром аерокосмічної освіти молоді України ім.О.Макарова, Чернівецьким центром «Юних техніків імені Леоніда Каденюка» за сприяння Міністерства освіти і науки України.

Конкурс вчетверте проводився на Батьківщині першого космонавта України Леоніда Каденюка, в серці Буковини – Чернівцях.

Від Черкаської області участь у конкурсі взяли представники Комунального закладу «Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради»: Федотов Ярослав, Прядченко Дмитро, Панфілович Артем (науковий керівник – Антонов Дмитро Володимирович).

Працювали наступні секції: ракетно-космічна техніка, експериментальний ракетомоделізм, космічна біологія та медицина, екологія та космонавтика, астрономія, програмування та обчислювальна техніка, палеокосмонавтика, цивілізація за межами Землі, історія розвитку авіації та космонавтики.

За результатами змагань Прядченко Дмитро та Панфілович Артем у номінації «Астрономія» вибороли ІІ місце, із тематикою «Можливі розрахунки розмірів метеоритних кратерів» та «Розрахунок можливості імпульсного зміщення астероїдів з орбіти». Федотов Ярослав у номінації «Ракетно-космічна техніка» з тематикою «Побудова твердопаливної одноступеневої ракети» зайняв ІІІ місце.

Дякуємо всім учасникам та організаторам конкурсу за цікаві дискусії та спілкування, обмін досвідом, ідеями та ініціативами, за свято творчості, науки та відкриттів!

Поділитися в соціальних мережах: