Освоєння інноваційних методів педагогічної роботи є необхідним та  перспективним в контексті діяльності педагогів у нових умовах дистанційної форми роботи. Сьогодні існує об’єктивна потреба у впровадженні інтерактивних технологій в освітній процес закладу позашкільної освіти, впровадження та використання інтерактивних онлайн-платформ.

21 жовтня комунальним закладом „Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради“ (далі Центр) проведено обласний семінар директорів закладів позашкільної освіти на тему „Робота закладу позашкільної освіти в умовах сучасних освітніх змін“. Особливість цьогорічного семінару у тому, що проведений він був у форматі zoom-конференції.

До участі у заході було запрошено директорів закладів позашкільної освіти Черкаської області науково-технічного, художньо-естетичного напрямів та багатопрофільних закладів освіти області. У результаті участь у заході взяли 27 керівників позашкільних закладів.

Розпочав захід директор Центру – Торба Павло Васильович, який ознайомив присутніх з результатами участі закладів позашкільної освіти в масових заходах за минулий навчальний рік. За результатами роботи колективи та педагогічні працівники були нагородженні грамотами.

Програма семінару формувалася із врахуванням пропозицій директорів закладів позашкільної освіти. Всі пропозиції було розглянуто та включено до плану роботи.

До участі у заході долучились працівники комунального навчального закладу „Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради“, (далі – КНЗ “ЧОІПОПП Черкаської обласної ради“), а саме Кудін Валентина Семенівна, завідувач лабораторії виховної роботи КНЗ “ЧОІПОПП Черкаської обласної ради“, яка ознайомила учасників семінару з видами і формами підвищення кваліфікації педагогів, які пропонує КНЗ “ЧОІПОПП Черкаської обласної ради“.

Своїм досвідом щодо організації освітнього процесу в умовах пандемії поділилися Брагінець Генадій Михайлович, заступник директора з навчально-виховної роботи Центру та Малород Галина Миколаївна, завідувач відділу методичного Центру, а також директори закладів позашкільної освіти області.

Для подальшого вивчення та використання в роботі всім учасникам заходу були надані методичні матеріали.

Дякуємо колегам за нові ідеї та плідну співпрацю в новому форматі!

Поділитися в соціальних мережах: