24 жовтня 2019 року на базі Комунального закладу «Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради» відбувся обласний семінар-практикум директорів закладів позашкільної освіти «Сучасна концепція розвитку позашкільної освіти: традиції та інновації».

У семінарі взяли участь 35 керівників закладів позашкільної освіти     та представники органів управління освітою області. З вітальним словом   до них звернувся директор Комунального закладу «Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради» Павло Васильович Торба. Зокрема, було наголошено на завданнях, які покладає держава на систему позашкільної освіти області, створення додаткових умов для самовизначення, саморозвитку і самореалізації особистості, формування моральних якостей у дітей та підлітків, сприяння професійній орієнтації і розвитку творчих здібностей.

У рамках проведення семінару відбулося урочисте нагородження колективів закладів позашкільної освіти науково-технічного напряму            за результатами участі в обласних та всеукраїнських очно-заочних масових заходах у 2018-2019 навчальному році. За активну участь і високі досягнення у масових заходах та вагомий внесок у становлення й розвиток технічної творчості було нагороджено кращих працівників закладів позашкільної освіти.

Питання розвитку інклюзивної освіти в закладах позашкільної освіти області та зміни до нормативних документів з охорони праці та безпеки життєдіяльності в галузі освіти були висвітлені головними спеціалістами Департаменту освіти і науки Черкаської облдержадміністрації Дудник Людмилою Андріївною та Стрижак Ларисою Федорівною.

В ході проведення заходу розглядалися питання розвитку мережі гуртків науково-технічного напряму області в умовах децентралізації та якості позашкільної освіти. На семінарі було затверджено критерії рейтингової оцінки діяльності закладів позашкільної освіти області.

Цікавим і пізнавальним для учасників заходу був MIND-тренінг, направлений на розвиток знань, умінь, навичок та інноваційного мислення учасників семінару. MIND-тренінг провела Кудін Валентина Семенівна – завідувач лабораторії виховної роботи КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради.  У ході проведення тренінгу учасники відпрацьовували нові форми спонукання та мотивації до самореалізації й пошуку шляхів як змінити себе та протистояти проблемам, які виникають.

Учасники заходу залишили семінар, сповнені позитивними емоціями та новими ідеями.

Поділитися в соціальних мережах: