Loading Події

« Усі Події

  • This event has passed.

Обласні змагання з судномодельного спорту

Травень 18, 2018 - Травень 19, 2018

Мета та завдання

Змагання з судномодельного спорту серед учнівської молоді проводяться з метою:

  • стимулювання творчого, інтелектуального, духовного, фізичного розвитку дітей та юнацтва;
  • підвищення рівня фізичної підготовки і спортивної майстерності дітей та юнацтва;
  • задоволення потреб у творчій самореалізації учнівської молоді;
  • виявлення і підтримки талановитих юних спортсменів;
  • пропаганди здорового способу життя;
  • популяризації та подальшого розвитку судномоделізму та судномодельного спорту серед учнівської молоді;
  • підведення підсумків роботи судномодельних гуртків, обміну досвідом роботи щодо вдосконалення організації занять та масових заходів з технічної творчості.

Програма змагань

Програмою змагань передбачено проведення:

  • особисто-командної першості у класах самохідних і радіокерованих моделей-копій: EK, EH, EL, EX, F2-U, F4-A, F4-C;
  • особисто-командної першості у класах радіокерованих швидкісних моделей: F3-E, F1-E, ECO-expert, ECO-mini, ECO-mini team;
  • командної першості – як суми відповідних командних заліків у класах „М ˮ – швидкісні радіокеровані та „ NS ˮ – моделі до 600мм .

Учасники змагань

У змаганнях бере участь учнівська молодь позашкільних та інших навчальних закладів віком до 18 років включно. Вік учасників визначається за роком їх народження.
Увага! Обмеження! В класі моделей F4-A бере участь учнівська молодь віком до 14 років. Кількість учасників у складі команди вказується в листі-виклику на
змагання. Керівник команди несе особисту відповідальність за життя і здоров’я дітей у дорозі та під час заходу.

Умови проведення змагань

Змагання проводяться відповідно до Правил проведення змагань з судномодельного спорту, затверджених Українським державним центром позашкільної освіти 28.10.2011 року (далі – Правила). Моделі, представлені на Змагання, повинні відповідати вимогам до Правил. У моделях класів ЕСО-expert та ЕСО-mini дозволяється використання двигунів згідно Правил. Джерелом живлення для моделей всіх класів можуть бути LіРо-акумулятори. Вага LіРо-акумуляторних батарей для моделей класу ЕСО-mini – не більше 110 грамів, для моделей класу ЕСО-expert – не більше 280 грамів.

У класі моделей ECO-mini team беруть участь від команди не менше дох учасників з двома моделями та трьома акумуляторами. Кожний учасник має право виступати в особистому заліку не більше ніж у трьох класах самохідних моделей-копій та не більше ніж у трьох класах швидкісних радіокерованих моделей. До командного заліку зараховуються всі три результати особистої першості кожного учасника. Кількість моделей кожного класу у складі команди не обмежується. Команди, які запізнились без поважних причин на засідання мандатної комісії, до командних змагань не допускаються.

Визначення переможців та нагородження

Результати особистої першості визначаються згідно з Правилами
проведення змагань. До командного заліку зараховується один кращий результат учасника особистої першості з кожного класу моделей. Результати командної першості визначаються:

  • командна першість у класах самохідних і радіокерованих моделей-копій
  • за сумою балів кращих результатів у п’яти класах моделей;
  • командна першість у класах радіокерованих швидкісних моделей – за сумою балів кращих результатів у чотирьох класах моделей;
  • загальна командна першість – за сумою відповідних командних заліків у
    класах „М ˮ – швидкісні радіокеровані та „ NS ˮ – моделі до 600мм .

Команди, які зайняли призові місця у класах самохідних, радіокерованих швидкісних моделей та в загальній командній першості, нагороджуються Кубками та Грамотами Комунального закладу „Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради ˮ .
Учасники, які зайняли І, II, III місця в особистому заліку, нагороджуються Дипломами Комунального закладу „Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради ˮ та медалями.
Керівники команд-призерів у класах самохідних, радіокерованих швидкісних моделей та в загальній командній першості нагороджуються Грамотами Комунального закладу „Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради ˮ .

Безпека життєдіяльності

Кожний керівник команди несе персональну відповідальність за виконання членами команди вимог правил безпеки життєдіяльності та охорони праці на робочому місці. Відповідальність за забезпечення умов безпеки життєдіяльності під час проведення змагань несуть безпосередньо організатори змагань та старші судді на стартах.

Деталі

Початок:
Травень 18, 2018
Закінчення:
Травень 19, 2018

Місце проведення

Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради
вул.Фрунзе, 77
Черкаси, Ukraine
+ Google Map

Організатор

Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради
Телефон:
(0472) 45-14-55, 45-05-83
Е-mail:
chotsntt@ukr.net
Сайт:
https://obltehn.ck.ua

Зареєструватися на подію