Loading Події

« Усі Події

  • This event has passed.

Обласні змагання з авіамодельного спорту

Травень 11, 2018 - Травень 12, 2018

Місце та час проведення

Місце та час проведення обласних змагань учнівської молоді з авіамодельного спорту (кордові моделі) визначаються щорічно Орієнтовним планом обласних очно-заочних масових заходів комунального закладу „Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради”, затвердженим управлінням освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації та повідомляються у листі-виклику додатково.

Мета та завдання

Змагання серед учнівської молоді з авіамодельного спорту проводяться з метою:

  • подальшого розвитку та вдосконалення авіамодельного напрямку науково-технічної творчості учнівської молоді;
  • стимулювання творчого, інтелектуального, духовного, фізичного розвитку, зростання спортивно-технічної майстерності дітей, юнацтва та задоволення їх потреб у творчій самореалізації; популяризації авіамодельного спорту в області;
  • збільшення мережі гуртків з авіамодельного напрямку в позашкільних та інших навчальних закладах, залучення гуртківців до участі у шкільних, районних і обласних змаганнях;
  • обміну досвідом роботи щодо вдосконалення організації занять та проведення масових заходів з технічної творчості.

Програма змагань

Програмою змагань передбачено проведення особисто-командної першості в класах моделей:

  • швидкісний літак F-2-А – 1 учасник;
  • пілотажний літак F-2-В – 1 учасник;
  • гоночний літак F-2-С – 2 учасники;
  • копія літака, або напівкопія F-4-В – 1 учасник;
  • гоночний літак F-2-Е – 1 учасник, механік зі складу команди.

Учасники змагань

У змаганнях бере участь учнівська молодь позашкільних та інших навчальних закладів віком до 18 років включно. Вік учасників визначається за роком їх народження. Команда складається з 6 учасників, керівника команди та судді
змагань. Керівник команди несе особисту відповідальність за життя і здоров’я дітей у дорозі та під час заходу.

Умови проведення змагань

1. Змагання з кордових моделей літаків проводяться згідно „Правил змагань з авіамодельного спорту, затверджених Федерацією авіамодельного спорту України та даних Інформаційно-методичних матеріалів що до проведення обласних змагань учнівської молоді з авіамодельного спорту (кордові моделі).

2. Модель гоночного літака F-2-Е (контурна або об’ємна) – прототип будь-якого поршневого літака. Розмалювання моделі має відповідати обраному прототипу військового або спортивного літака.

  • Розмах крил – 550 – 600 мм (допускається і по старих правилах – менше 600 мм).
  • Двигун об’ємом 1,5 см. куб.
  • Бак об’ємом 10 см. куб (заборонена автоматична заправка).
  • Корд діаметром 0,3 мм, довжина корду – 15,92 метрів.
  • Двигун застрахований тросом від осі моделі (трос 0,6 мм).

Одночасно гонку у класі моделей F-2-Е можуть вести від 2 до 4 учасників. Проводиться 3-4 тури (при необхідності), пальне без обмежень. База – 50 кругів, фінал 100 кругів (на базі – не менше однієї посадки, у фіналі – не менше двох). Діаметр внутрішнього круга 3-4 метри, зовнішнього 15 метрів. Для пілота – страхуюча петля на ручці, обов’язково самозатягуюча. Для механіка –  обов’язково наявність шолома. Заводити двигун дозволяється на місці приземлення моделі тільки після того, як вона повністю зупиниться. Дозволяється зупиняти модель за крило.

Основна гонка проводиться за правилами класу моделі F- 2-С. Пілот не має права виходити з внутрішнього кола до кінця перегонів. Для швидкісних моделей з калильним двигуном надається паливо організаторами змагань (при необхідності).

3. Одному учаснику команди дозволяється брати участь не більше, ніж у двох класах моделей, результат яких заноситься у командний залік. 4. Особиста першість у класах моделей F-2-А, F-2-В, F-4-В визначається за умови участі у даному класі моделей не менше 3 учасників, у класах моделей F- 2-С, F-2-Е – за умови участі в даному класі не менше 3 екіпажів.
5. Команди або учасники, які допустили порушення умов проведення змагань, Правил проведення змагань з авіамодельного спорту, умов виклику, до змагань не допускаються.

Деталі

Початок:
Травень 11, 2018
Закінчення:
Травень 12, 2018

Місце проведення

Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради
вул.Фрунзе, 77
Черкаси, Ukraine
+ Google Map

Організатор

Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради
Телефон:
(0472) 45-14-55, 45-05-83
Е-mail:
chotsntt@ukr.net
Сайт:
https://obltehn.ck.ua

Зареєструватися на подію