Заняття в гуртку «Моделювання іграшок-сувенірів» допомагає дітям розумно й цікаво проводити свій вільний час, пробуджує допитливість, любов до творчої праці.

У гуртку мають можливість займатися діти молодшого та середнього шкільного віку. Саморобна іграшка з тканини, хутрових клаптиків, плетена гачком та спицями розвиває навички ручної праці дитини, формує вміння, які стануть у пригоді протягом всього дорослого життя, сприяє розвитку творчого мислення, фантазії та ініціативи кожної дитини.

Увесь навчальний процес має творчий і виховний характер. Діти вчаться проектувати і створювати свої іграшки та вироби для практичного вжитку: оформлення закладу, житлових кімнат, використання в побуті.

З метою естетичного виховання гуртківців, розширення їх світогляду проводяться екскурсії в музеї, на виставки декоративно-ужиткового мистецтва, зустрічі з народними майстрами.

Протягом навчального року організовується участь дітей у різноманітних конкурсах, виставках та масових заходах.

Вихованці гуртка – активні учасники щорічної обласної виставки декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва “Знай і люби свій край” та ін. заходів.

Керівник гуртка – Шандригось В.М.